Anne Snellman

Oulun koulut 2020-luvulla päätöksen synty ja toteutus

Viime kesäkuun kouluverkkopäätöksen synnyttämistä edelsi kuukausien yhteistyö, johon osallistuivat yli puoluerajojen reuna-alueiden näivettämistä vastustavat tahot. Sähköposteja kulki runsaasti, ja palaveerattiin. Tämän hedelmällisen yhteistyön seurauksena syntyi esityksemme Oulun kouluverkoksi 2020-luvulla. Tämä esitys annettiin Keskusta puolueen yhteistyökumppaneille, jotka valitsivat keskuudestaan esityksemme esittäjän. Loppu on historiaa – kesäkuun 13. päivä valtuuston enemmistö äänin 36-31 päätti hyväksyä kouluverkko-esityksemme, jolla reuna-alueet pidettiin hengissä.

Mutta kuinkas sitten kävikään. Tuli aika laittaa valtuuston päätös voimaan Oulunsalon osalta. Olin saada slaagin, kun luin 17.10.2016 seuraavan yhteisen Wilma-viesti Niemenrannan ja Salonpään kouluilta:

”Niemenrannan ja Salonpään koulun rakentamisen hankeselvitysryhmän toimeksiantoa on laajennettu. Kaupunginjohtajan päätöksen mukaisesti ryhmälle on annettu tehtäväksi selvittää myös kustannusvaikutukset vaihtoehdosta, jos Oulunsalon lukion tilat olisivat käytettävissä perusopetuksen tarpeisiin. Työryhmälle on annettu jatkoaikaa hankeselvitystä varten huhtikuun 2017 loppuun asti.

Tällä hetkellä selvitetään siis neljää vaihtoehtoa:

1. Salonpään peruskorjaus (osa tiloista uudistiloina) ja Niemenrannan lisätilat
2. Salonpään uudistilat ja Niemenrannan lisätilat
3. Niemenrannan ja Salonpään yhdistetyt uudistilat Niemenrantaan
4. Oulunsalon lukion tilat olisivat perusopetuksen käytössä

Kaikissa vaihtoehdoissa on mukana varhaiskasvatus.”

Näistä vaihtoehdoista kohdat 3. ja 4. olivat kesäkuisen valtuuston päätöksemme vastaisia.

No, en jäänyt tuleen makaamaan, vaan lähetin samana iltana tuon Wilma-viestin seuraavilla saatesanoilla ylemmille virkamiehille ja kaikille valtuutetuille:

”Miten on mahdollista, että selvitetään nuo vaihtoehdot 3. ja 4., vaikka ne ovat selkeästi kesäkuisen valtuustopäätöksemme vastaisia?”

Lukuisien sähköpostien jälkeen vanhemmat ja henkilökunta saivat lukea 20.10.2016 seuraavan rauhoittavan Wilma-viestin:

”Niemenrannan ja Salonpään koulun rakentamisen hankeselvitysryhmän toimeksiantoa on päivitetty. Selvitystyö jatkuu kaupunginvaltuuston kesäkuisen kouluverkkopäätöksen mukaisesti ja selvitettävänä ovat seuraavat vaihtoehdot:

1. Salonpään peruskorjaus (osa tiloista uudistiloina) ja Niemenrannan lisätilat
2. Salonpään uudistilat ja Niemenrannan lisätilat

Mukana selvitystyössä on myös varhaiskasvatus. Hankeselvitysryhmän työlle on annettu aikaa huhtikuu 2017 loppuun saakka.”

Asian sivujuonteena voin kertoa, että Kalevan toimittaja sai vihiä 17.10. aloittamastani sähköpostirumbasta, ja otti yhteyttä. Kerroin hänelle tilannekuvaa, ja hän kirjoittikin asiasta jutun.

Kaiken kaikkiaan siis kesäkuisen valtuuston päätöksen kunnioittaminen on ottanut häviäjille lujille. Ja ottaa edelleen. Vaalien jälkeen häviäjät pyrkivät avaamaan valtuuston kouluverkkopäätöksen, joka linjasi siis Oulun kouluverkkoa aina 2020-luvulle saakka. Tuon avaamistoimenpiteen ovat häviäjät jo luvanneet.

Nyt siis on todella menossa kuntavaalit, joissa ratkaistaan reuna-alueiden kohtalo! Kaikki äänestämään! SINÄ päätät!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat