Anne Snellman

Sanginsuun koulu saa jatkaa toimintaansa

On hyvä, että eilen vihdoinkin Sanginsuun koulun toiminnan jatko vahvistettiin valtuustotasolla. Sivistys- ja kulttuurilautakunta oli yksimielisesti asian hienosti ja riittävästi linjannut. Kaupunginhallitusvaiheessa sivistys -ja kulttuurilautakunnan päätöksen lisäksi päätösesitykseen ilmestyi yllättäen lause ”Samassa yhteydessä tehdään myös kokonaisarviointi huomioiden muun muassa Oulun kaupungin taloudellinen tilanne.” Tämä lause on hyvin tulkinnanvarhainen, ja olisi siksi pitänyt poistaa. "Kokonaisarvioinnin" voi tulkita siten, että viime kesäkuussa päätetty kouluverkkopäätös avataan. Hallitusvaiheessa emme pystyneet tuota lausetta poistamaan.

Tästä syystä eilen kaupunginvaltuuston kokouksessa uudelleen esitin, että päätösesityksestä olisi poistettu lause ”Samassa yhteydessä tehdään myös kokonaisarviointi huomioiden muun muassa Oulun kaupungin taloudellinen tilanne.”, jolloin päätösesitys olisi kuulunut: ”Kaupunginvaltuusto päättää, että Myllyojan koulun Sanginsuun yksikkö jatkaa toimintaansa, kunnes koulu on investointi- tai peruskorjaustarpeessa. Tällöin koulun jatkoa tarkastellaan uudelleen, kuitenkin viimeistään vuonna 2022. Samassa yhteydessä laaditaan lapsivaikutusten arviointi.”

Hävisimme äänestyksen äänin 28-39 (äänestyskartta), joten tuo tulkinnanvarainen lause jäi kummittelemaan päätökseen. Ennen äänestystä kaupunginjohtaja Laajala kertoi, että tuo "kokonaisarviointi" koskee vain Sanginsuun koulua. Joka tapauksessa päätökset pitäisi olla yksiselitteisiä, eikä niitä pitäisi joutua erikseen selittämään. 

Sanginsuun koulun toiminnan jatko on nyt siis turvattu toistaiseksi. Hyvä niin. Uskon, että tulevaisuus tulee näyttämään, että teimme oikean päätöksen kyseisen koulun jatkon suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat