Anne Snellman

Raattiin ei tule asuinrakennuksia

Viime maanantain kaupunginvaltuuston kokouksessa oli päätettävänä toimet, joilla käynnistetään Vetovoimainen pohjoinen kaupunki -hanke tänä vuonna. 

Raatin osalta jouduttiin äänestämään, koska Kokoomuksen valtuustoryhmä teki kannatetun esityksen, joka olisi mahdollistanut asuinrakennuksien suunnittelun Raattiin.

Seuraavassa Kokoomuksen esityksen innoittama puheeni valtuuston kokouksessa: 

"En todellakaan voi kannattaa Kokoomuksen valtuustoryhmän ehdotusta siitä, että Raatin etelärantaan sallittaisiin rakennettavan mm. asuinrakennuksia. Kuka tahansa, kuka on kyseisen paikan nähnyt läheltä tai kaukaa, voi todeta, etteivät kerrostalot sinne visuaalisesti sovi. Myöskään Koskikeskuksen asemakaavan luoja Alvar Aalto ei aikoinaan Raatin etelärantaan kerrostaloja piirtänyt. Aalto hahmotteli kerrostaloja - tarkemmin julkisia rakennuksia - kyllä Raatin saaren, mutta ei sen etelärantaan vaan itäosaan. Raatin etelärantaa voidaan kehittää, mutta eiköhän se onnistu ilman kerrostalojakin."

Äänestys tulos oli 44-22-1 eli kaupunginhallituksen esitys voitti, joten asuinrakennuksia ei tulla edes suunnittelemaan Raattiin (äänestyskartta). Tämä rajaus oli viisasta tehdä jo tässä vaiheessa, niin saamme tontinluovutiskilpailun tuloksena valittavaksi vaihtoehdoista, joissa ei turhan päiten asuinrakennuksia ole, koskapa niitä ei sinne valtaosa valtuutetuista edes halua. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös sieltä joutaisi asuntotonttejakin laittaa, onhan siellä urheilukenttäkin? No aikuisten oikeesti, turha aloite. Onhan Oululla tonttimaata muuallakin, Koskikeskuskin on vasta puoliksi rakennettu;)

Toimituksen poiminnat