Anne Snellman

Nuorillekin on kokoontumistiloja

Oulussa on tällä hetkellä kolme yhteisötaloa - Aleksinkulma, Honkapirtti ja Oulunsalon yhteisötalo. Oulunsalon yhteisötalosta voivat asukkaat, eri yhdistykset ja toimijat varata toimintaansa eri tiloja.

Tilojen käyttö on maksutonta eläkeläis-, vammais- ja veteraanijärjestöille. Lisäksi koululaiset, lapset sekä alle 18-vuotiaat nuoret voivat hyödyntää tiloja ilmaiseksi. Tilojen käyttöoikeuden he saavat, kun heillä on täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tilojen varaajan sekä avainten kuittaajan tulee olla täysi-ikäinen. Lisäksi vastuuhenkilö on myös vastuussa siitä, että tiloissa toimitaan yhteisten järjestyssääntöjen mukaisesti.

Olen kuullut, että oulunsalolaisnuoret kaipaavat kokoontumistiloja. Eli Oulunsalon sydämessä entisellä Oulunsalon kunnantalolla nykyisellä Oulunsalon yhteisötalolla nuorillekin löytyy tilaa, missä kokoontua. Netistä löytyy lisää tieto aiheesta osoitteesta https://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/oulunsalon-yhteisotalo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

En oikein osaa sanoa minkä ikäiset nuoret valittavat tilojen puuttumisesta siellä Pohjoisessa-Suomessa. Asia ei tule ilmi tekstistä, näin min6n silmin. Yleinen vaiva Suomen kunnissa ja kaupungeissa taitaa olla se kuinka niukasti 19-30 vuotiailla nuorilla on kokoontumis tiloja ja harrastus mahdollisuuksia. Tietysti sen ikäisten kuuluu olla töissä, mutta olisihan se hyvä jos tyn lisäksi (jos töitä nyt on) voisi olla muutakin elämää kuin pelkkä työ/työttömyys. Positiivinen asia kuitenkin on että niin 6-18 -vuotialle, 45-75 -vuotiaille kuin lapsiperheille löytyy tiloja ja toimintaa. Kysymys kuuluu kuitenkin, onko näitä mahdollisuuksia osattu markkinoida ja ovatko tilat tarpeeksi kodikkaita ja houkuttelevia....

Syy kuitenkin miksi otin tämän ikäasian esille on että Suomen lääkäriliiton mukaan nuoria ovat kaikki 13-22 -vuotiaat, YK:n mukaan kaikki 15-24 -vuotiaat ja Suomen lain mukaan kaikki alle 29 -vuotiaat.

Toimituksen poiminnat