Erinomaista Vuosaaren vanhusten kotihoidon mallia harkitaan myös Oulussa

Eilen Ylellä uutisoitiin Vuosaaren vanhusten kotihoidon hyvin onnistuneesta työaikakokeilusta, joka on leviämässä myös muihin Helsingin kotihoidon yksiköihin.

Vuosaaren toimintamallissa työpäivät on muutettu yhdeksän tuntia pitkiksi, ja viikonloppuisin henkilökuntaa on töissä lähes kuten arkenakin. Lisäksi työpäiviä saa olla peräkkäin enintään neljä, minkä jälkeen on oltava vähintään kaksi vapaapäivää.

Työtä on myös järjestelty uudelleen siten, että kiirettömät työt on siirretty pois ruuhkaiselta ajankohdalta eli aamulta.

Näin siis työpäivän pituutta ja toimintatapoja muuttamalla kotihoidon ainaista kiirettä on pystytty vähentämään. Lisäksi työntekijöiden työssä jaksaminen on parantunut, sairauspoissaolot vähentyneet ja vanhuksille on aiempaa enemmän aikaa. Heitä on voitu viedä kampaajalle, ostoksille ja ulkoilemaan. Eli loppujen lopuksi kaikki voittavat!

Tämä kaikki kuulosti niin hyvältä, että kysyin Oulun kaupungin vanhustyöstä vastaavilta virkamiehiltä, onko Ouluun tulossa vanhusten kotihoitoon vastaavaa toimintamallia kokeiluun tai käytäntöön?

Ilokseni sain seuraavan vastauksen:

"Olemme tutustuneet tähänkin Vuosaaren työaikajärjestelyyn ja se on meillä yhtenä mahdollisuutena kotihoidon kehittämisessä. Tavoitteena on saada mahdollisimman henkilöstölähtöisesti kehitettyä kotihoidon toimintatapoja niin, että palvelun laatu ja kustannustehokkuus paranevat. Vuosaaren mallista on jo alustavasti keskusteltu ammattijärjestöjen edustajien kanssa."

AnneSnellman
Sosialidemokraatit Oulu
Ehdolla aluevaaleissa

Filosofian tohtori, sairaanhoitaja. www.annesnellman.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu