Anne Snellman

Uusi kevyen liikenteen väylä Hailuodontien varteen

Hailuodontien varrelta puuttuu kevyen liikenteen väylä väliltä Pajuniemi-Lauttaranta. Kyseistä vaarallista Hailuodontien pätkää käyttävät jalan, juosten, pyöräillen ja rullaluistellen niin kuntalaiset kuin turistitkin.

Seuraava tieto on helmikuulta äidiltä, joka asuu kyseisellä kohdalla Hailuodontien varrella: "Olemme sydän kylmänä laittaneet lapsemme kuuden vuoden ajan tielle pyöräilemään kouluun ja kavereille. Viime viikolla olikin pahin painajainen käydä toteen, kun yläaste ikäinen poikamme pyöräili aamulla kouluun. Hänellä on pyörässä/takissa/repussa heijastimet ja lisäksi vielä pyörässä valo. Lautalta päin tuli auto, joka meni niin likeltä pyöräilevää poikaa, että poika kaatui."

Kyseinen tienpätkä on todettu vaaralliseksi jo Oulunsalon kunnan aikaan, ja täten se on piirretty voimassaolevaan Salonpään strategiseen yleiskaavaan 2030.

Hailuodon silta- ja pengeryhteys on tarkoitus toteuttaa lähitulevaisuudessa. Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus on saanut kyseisen tieyhteyden suunnitteluun valtiolta rahaa vuoden 2016 lopulla. Hailuodon silta- ja pengeryhteys rakentaminen tulee lisäämään rekkarallia kyseiseen lauttarantaan, joten kevyen liikenteen väylä välille Pajuniemi-Lauttaranta on tästäkin syystä enemmän kuin tarpeellinen pikaisesti.

Edellisen johdosta jätin 28.8. Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että Oulun kaupunki yhdessä Ely-keskuksen kanssa suunnittelee ja toteuttaa pikaisesti kevyen liikenteen väylän katuvaloineen Hailuodontien varteen välille Pajuniemi-Lauttaranta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuen koko arvovallallani hanketta kevytraitin rakentamiseksi Hailuodontien varteen välille Pajuniemi-Lauttaranta. Älköötkä tieherrat todellakaan unohtako katuvaloja!

(Tai jätetään tuo arvovaltajuttu pois, kun se ei välttämättä edistä asiaa.)

Toimituksen poiminnat