Anne Snellman

Oulun yliopiston eläinmuseo lopetetaan?!

Onko mitään niin liikkuvaa museota kuin Oulun yliopiston eläinmuseo? Taas sitä uhkaa siirto. Tai oikeastaan, jos puhutaan oikeilla termeillä, lopetus nykymuodossaan!

Kaikki tietävät, että eläinmuseolle on rakennettu varta vasten upeat tilat Linnanmaalle luontevasti biologian laitoksen viereen. Mutta ei se mitään. Yliopisto on päättänyt luopua tiloista nykyisessä käytössään.

Uudet tilat supistettavalle eläinmuseolle olisivat nykyvaiheessa tulossa Pohjois-Pohjanmaan museon kellariin, ja ainoastaan väliaikaiseksi näyttelyksi. Heikki Kangasperkon toteuttamien dioraamojen taustakuvat jäisivät Linnanmaalle (niiden kohtalosta en muuta tiedä... valokuvaus ei niitä pelasta!), biologian opiskelijat ja tutkijat jäisivät Linnanmaalle, parkkipaikat jäisivät Linnanmaalle...

Herää kysymys, onko tässä prosessissa aidosti kuultu eli osallistettu opiskelijoita ja tutkijoita?!

Lähtökohtaisesti Oulun yliopisto on tekemässä suuren virheen luopuessaan varta vasten eläinmuseolle tehdyistä upeista tiloista. Yliopisto "säästää" väärästä päästä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Oulun yliopiston eläinmuseo lopetetaan?''

Onneksi edes jossain säästetään. Ranuan eläinpuisto ei ole Oulusta kaukana ja Helsinkiin pääsee Oulusta kätevästi, junalla, autolla, polkupyörällä ja lentäen.

Joku voi vaikka purjehtia.

Kaj Granlund

Suomeen riittää hyvin yksi eläinmuseo, koska se palvelee vain yliopistoja. Oulun yliopisto ilmoitti minulle, että se on vain yliopistoväkeä varten, kun pyysin päästä tutkimaan siellä olevia eläimiä.

Toimituksen poiminnat