Anne Snellman

Jumalanpalveluksia sunnuntaisin klo 17 Oulunsaloonkin

Tämä mielipidekirjoitukseni julkaistiin käsiteltynä Rauhantervehdyksessä numero 32.

Yhteiskunta on muuttunut huomattavasti viime vuosikymmeninä. Kaikkinainen yhteydenpito on saanut uusia muotoja. Kasvokkain ja puhelinyhteys on saanut seurakseen niin sähköpostin kuin sosiaalisen mediankin.

Seurakuntakin on hyvin löytänyt tiensä sosiaalisen median verkkoihin. Tästä huolimatta ihmiset kaipaavat perinteistä kasvokkain tapahtuvaa yhteisöllisyyttä.

Olen pidemmän aikaa ihmetellyt, miksi Oulunsalon seurakunnassa ei voi jumalanpalveluksia järjestää useammin sunnuntai-iltaisin esim. klo 17 alkaen. Uskon, että tämä ajankohta houkuttelisi kirkkoon uusiakin ihmisiä.

Varsinkin hektistä arkea kokevat haluavat viikonloppuna levätä, jolloin sunnuntain kello kymmenen jumalanpalvelus ei vaan toimi.

Eli toivon, että jumalanpalveluksia järjestettäisiin myös Oulunsalossa kuten esim. Tuirassa myös sunnuntai-iltaisin klo 17. Uskon, että en ole toiveeni kanssa yksin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Anteeksi vaan, mutta eikö silläkin aikaa voisi tehdä jotain järjellistä, kuin PALVELLA olematonta Jumalaa. Mutta voihan sitä elämää tuhlata noinkin, vaikka siitä ei ole mitään hyötyä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jos nyt otan vaihteeksi uskonnollisen vaihteen päälle, olen ehdottomasti samaa mieltä, että jumalia ei voi "palvella". Eivät jumalat mitään palveluksia kaipaa. Ainoa, millä on merkitystä, on se miten arvostamme ja ymmärrämme jumalia, ja sekin vain meille itsellemme.

Jumalia voi siis PALVOA. Itse palvon kaiken elämän luojaa ja ylläpitäjää maapallolla. Siitä sentään tiedämme, että on olemassa, toisin kuin tuo kristittyjen jumala. Siis Aurinkoa. Sitä ennen pitää voidella itsensä ja tulla voidelluksi, "khristokseksi." Mielellään riittävästi FP-lukua. Sitten vaan hiekalle ojoksi tunkemaan ihka-oikean jumalan voima kehossa sähkömagneettisen säteilyenergian muodossa. Auringonpalvonnan perinnettäkin varmasti riittää jokunen tuhatta vuotta Snallmannin olematonta jumalaan pidempään.

Mutta eipä tuo kaasupallo tietenkään mistään palveluista tai rukouksista piittaa, kun ei oikein kuulekaan moista hyttysen ininää tyhjiön yli. Siispä kannattaa vain palvoa.

PS. Vähän luulen, että Snellmannin kirjoitus saavutti enemmän samanhenkisiä kiinnostuneita siellä Rauhanmediassa kuin täällä Puheenvuorossa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kristus ei tullut palveltavaksi vaan palvelemaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Voisitko kertoa tarkemmin keitä se palvelee ja miten.

Toimituksen poiminnat