Anne Snellman

Miksi erosin perussuomalaisista

Minulta ovat jotkut kyselleet, miksi erosin perussuomalaisista. He, jotka minut tuntevat eivät ole kyselleet, vaan todenneet, että hyvä juttu.

Palataan ajassa taaksepäin. Ennen Perussuomalaisten puoluekokousta olin päättänyt, että, jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja, eroan samantien puolueesta. Syynä mm. Halla-ahon aiemmat kirjoitukset (linkki).

No, menin kyseiseen kokoukseen. Hyvä, että menin, koska sain todistaa, miten vallankaappaus suoritettiin paikanpäällä. Ja, miten Perussuomalaiset puolue hajosi.

Tuon kokouksen puheenjohtajavalinnat olivat järkytys. Shokki. Huh!

Lopputulema oli kuitenkin, että jäin seuraamaan tilannetta. Moni erosi heti. Rivipuoluejäsenenä ero on tietenkin helpompaa kuin näin valtuutettuna.

Puoluekokouksesta viikon kuluttua sain tappouhkauksen, josta tein heti rikosilmoituksen. Kun kerroin tästä eräälle perussuomalaiselle, hänen mielestään syyksi riitti se, etten ollut Kalevan haastattelussa kommentoinut tilannetta. Olisi siis varmaan pitänyt hehkuttaa tilannetta ja Halla-ahoa. Näin syvissä vesissä perussuomalaisissa uidaan!

Se, että jäin vielä puolueeseen johti siihen, että minua kytättiin. Olisi pitänyt valita puoli - perussuomalaisten Halla-aho vai Sinisten Soini. Puheet hyvästä ilmapiiristä eivät pidä paikkaansa.

Vihdoin 10.10.17 erosin perussuomalaiset puolueesta. Lehdistötiedotteessamme ilmoitimme syyksi arvopohjan muutoksen.

Perussuomalaiset puolue on muuttunut yhden asian liikkeeksi. Tämän myönsi vihdoin myös Halla-aho 15.10. kommentoidessaan Itävallan vaaleja seuraavasti: ""Yhdellä asialla" pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä.".

Nykyisen perussuomalaiset puolueen ainoana teemana on maahanmuuton vastustaminen, jonka ympärille kaikki toiminta keskittyy. Silmänlumeeksi voidaan muustakin puhua, mutta kaikkia asioita puntaroidaan tosissaan vain ja ainoastaan maahanmuuton näkökulmasta.

Tuohon perussuomalaiset puolueeseen en todellakaan edellä olevan johdosta voinut enää samaistua, vaan siirryin Sinisiin, jotka edustavat sitä aatetta, jonka puolueeseen vuonna 2008 liityin, ja jonka nimi oli Perussuomalaiset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (133 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kerro mieluummin miksi liityit Perussuomalaisiin? Luuserit ei kiinnosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Itse ihmettelen tällaisia avautumisia suuresti. Vapaa maa kuulua mihin puolueeseen haluaa, joten yksityisasia. Miksi liittymisistä ja eroamisista pitää julistaa muille tahoille? Surkuhupaisaa mielestäni. No, mutta kukin taaplaa tyylillään ja varsinkin jos saa itselleen mielenrauhan tällä tavalla.

Tähän logikrijoitukseen sopii mielestäni hyvin mietelause "Anna arvo toisellekin".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi liittymisistä ja eroamisista pitää julistaa muille tahoille?"

Miksi ei saisi julistaa?
Puolueen hajoamista on paljon ihmetelty.
Tuo selitys oli hyvin ymmärrettävä ja varsin vedenpitävä.
Blogistin kohdalla asia on nyt selvä.
Enää ei tarvitse ihmetellä miksi.

Hyvin ja selkeästi kirjoitettu blogi.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #14

Näkyy olevan US:toimituksen käytäntö, että millä tasolla tahansa toimiva joka sanoo muuttaneensa perussuomalaisista sinisiin. Blogi nostetaan karuselliin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Soini sai, mitä tilasi. Minua ei taas kiinnosta pätkääkään kenellekkään järjestetyt eläkevirat eikä niiden tukeminen. Sinisten yhden asian liike on Soinin ulkoministerin salkku. Lyhyestä virsi kaunis.

Perussuomalaiset jatkavat kirjattujen ohjelmien mukaisesti, mitään ei ole muutettu. Paitsi se, että päätöksen tekoon osallistuu myös joku muu kuin Soini.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mistä perussuomalaiset ovat päättämässä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mistä siniset ovat päättämässä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #5

Heh, kokoomus ja keskusta sanelee mistä siniset päättävät.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #6

Saattaa muuten tulla bannit "päätöksentekoon"...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Tarkoitatko sinisiä hallituksessa? Jos niin näyttäisi tulleen jo. Noin mikäli hallituspuolue kokoomuksen ryhmänjohtaja Jokista on uskominen, sillä hänen mukaansa hallituksessa on maininnan arvoisia vain kokoomus ja keskusta.

"...kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen myöntää hallituksen työskentely- ja ilmapiiriongelmat, ja toivoo keskustalle kannatusnostetta, koska se "parantaisi hallituksen työskentelymahdollisuuksia".
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711102200523...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #6

Abdallahin ja Maran kiukku ja katkeruus soivat suorastaan musiikkina silmilleni. Perussuomalaiset eivät koskaan enää päätä mistään, Sinisistä vielä Soini päättää monesta asiasta. Ainakin siitä, ettei translaki etene.

Olen toki Soinin päättämisestä tässä asiassa pahoillani, pahoillani transsukupuolisten puolesta.

Mutta katkeruutenne on edelleen suloista!
https://www.youtube.com/watch?v=oS0wo0qC-3I

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

Niemeläinen, miten olisi jos puhut vain omasta kiukustasi, joka näkyy ja kuuluu melkein joka kommentissasi. Minulta irtoaa vain omat mielipiteeni ja ilman minkäänlaista kiukkua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #57

Höpsistä! Minä kirjoittelen tätäkin kommenttiani hymyssä suin. Toivottavasti sinäkin vielä joku päivä... Iloista päivänjatkoa!

Suuren idolini sanoin vielä uudelleen:
https://www.youtube.com/watch?v=oS0wo0qC-3I

Ja voimia!

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #59

Ei pitäisi ainakaan politiikassa sanoa "ei koskaan".Kuka tietää mikä on tilanne esim. 10-15v. päästä.Sanottiinhan Neuvostoliittoakin aikanaan ikuiseksi ja hajoamattomaksi.Niinpä niin siitä hajoamisesta on kohta 27v.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #78

10-15 vuoden päästä tämän päivän Perussuomalaisia ei enää ole. Halla-aho on vain paha uni ja voi olla että Siniset ja Persut ovat Keskustan alaosastoja, puolueiden historia elää enää Keskustan osastojen säilyttämänä.

Vaikka puolue olisikin, se tuskin elää tämän päivän poliittisella linjallaan. Eikä puolueen johdossa keiku enää halla-aholaiset eivätkä puolueen henkilövalinnat ole enää sisulaisten käsissä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #5

Niin se onkin eri juttu mutta: "Perussuomalaiset jatkavat kirjattujen ohjelmien mukaisesti, mitään ei ole muutettu. Paitsi se, että päätöksen tekoon osallistuu myös joku muu kuin Soini."
Jos hetken maltat ajatella Perussuomalaisia ja unohdat Siniset niin mistä Perussuomalaiset ovat nyt päättämässä. Monia persuja harmitta se mitä kesäkuussa tapahtui ja olen huomaavinani että eri syistä ollaan harmistuneita.
Niin että siinä mielessä voisit vastata.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #16

Perussuomalaiset jatkavat suoraselkäisesti eduskunnassa työtään suomalaisten ihmisten hyväksi. Perussuomalaiset jatkavat suoraselkäisesti kunnissa työtään suomalaisten ihmisten hyväksi.

Minua ei harmita. Minua ärsyttää. Jeesustelu ja parempana itseään pitävät. Minä kunnioitan demokratiaa. Sen mukaan puoluekokous meni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Minä kunnioitan demokratiaa. Sen mukaan puoluekokous meni."

Demokratia puolueessa toteutui ja ne jotka eivät pitäneet siitä millaiseksi puolue demokraattisesti muotoutui lähtivät puolueesta.

Suomessa ei ole kenenkään pakko ajatella kuten hommalaiset ajattelee ja onneksi kaikki entiset persutkaan eivät niin tehneet ja ilmoittivat suoraselkäisesti että heille se homma ei vetele.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #22

Ei puolue ole vankila. Jokainen saa tehdä, kuten haluaa. Jos hommalaiset tai sisu ovat puoleen kaapanneet, miten selität sen, että heidän ehdokas pj vaalissa alle 10 ääntä?

Koeta olla rehellinen edes itsellesi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Koeta olla rehellinen edes itsellesi."

Rehellisyyden nimissä puolue on nyt käytännössä hommalaisten ja sisulaisten puolue, vaikka nykyinen johto ei olisi juuri heidän nimissään kamppanjaansa tehneetkään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #25

Älä viitsi Arto olla urpo. Hokemalla asia ei todeksi muutu....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Älä viitsi Arto olla urpo. Hokemalla asia ei todeksi muutu...."

Ei niin. Tarjolla perussuomalaisille olisi ollut Sampo Terho, mutta ei kelvannut, he valitsivat Jussin.

Jos olisivat valinneet Sampon, puolue ei olisi hajonnut, elleivät sitten Jussin kannattajat olisi päättäneet jättää puoluetta.

Asia ei vatuloimalla ja tupuloimalla muuksi muutu.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Kyllähän tämä vertaistaan hakee. Mitenkähän muissa puolueissa suhtauduttaisiin kansanliikkeeseen tai aloitteeseen, jossa pyritään hajoittamaan joku toinen puolue? Muutamia peräkonttimatkoja, jotta esmes sdp tai keskusta saataisiin hajotettua muiden puolueiden toimesta? Demokratia on tästä pelleilystä kaukana.

Ja edelleen, vain Soinin vallanhimon takia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Muutamia peräkonttimatkoja, jotta esmes sdp tai keskusta saataisiin hajotettua muiden puolueiden toimesta?"

Voitaisiinko demaripuolue hajoittaa tunkemalla demariministerin valtiosihteeri, vaikkapa ulkoministeri Tuomiojan valtiosihteeri peräkonttiin, tämän poistuttua pääministerin luota?

Kyllä siinä persujen hajoamisessa on syyt syvemmällä, ne on ideologisia eroja joita ei saa mahtumaan samaan puolueeseen.

En usko että persut ovat nytkään mitenkään yhtenäinen puolue. Ainut asia mikä heitä edelleen yhdistää on xenofobia. Se on niin vahva fobia että jäljelle jääneet persut unohtavat kaikki muut asiat, paitsi sen fobiansa ja kun ne muut asiat on unohduksissa, eikä niihin tietenkään ole oppositiossa pakko edes kantaa ottaa, ei niistä tietenkään tule myöskään erimielisyyksiä.

Eri asia tietenkin olisi jos puolue joutuisi hallitukseen ja joutuisi päättämään asioista joista nyt ei puolueessa puhuta eikä niitä edes pidetä esillä.

Mikä on persujen yhtenäinen kanta vaikkapa soten valinnanvapauteen tai maakuntahankkeeseen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Myöhemmin toteat, ettei puolue ole vankila. Jokainen saa lähteä, kun ei miellytä. Suurin osa eduskuntaryhmästä teki niin. Miksi se sinua siis harmittaa?

Eikö Sinisten perustaminen ollut demokraattista jos mikä?

Mestari Halla-aho sai myös haluamansa: puhdasoppisemman puolueen! Mikseivät kaikki olisi onnellisia, myös toistensa puolesta?

Voimia Outi!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #61

Oon voimissain, oon voimissain....

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saatiinko tappouhkauksen tehnyt henkilö kiinni tekemäsi rikosilmoituksen jälkeen ?

Varmasti todella raskasta elää jatkuvassa hengenvaarassa poliittisen vakaumuksensa vuoksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Toivottavasti saatiin! Ja kerrothan Anne sitten julkisesti, oliko kyseessä minkä puolueen edustaja tai äänestäjä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos on jäsenet äänestävät ja kaikilla 1 ääni, miten sitä kaappaa? Jos Soini ja kumppanit olivat unohtaneet äänestäjät ja jäsenistönsä. Jäsenistö päätti ja valitse paremman vaihtoehdon.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tekniikka oli kyllä kaikille täysin selvä mutta poliittista tulevaisuutta olisi voinut ajatella ennen äänestysasettelua. Ei kai se yllätyksena tullut että vastustusta tulee ja rutosti jos kaikki johtopaikat on Halla-aholaisilla.
Äänestäjät tietenkin päättivät ja kun se meni oikein niin miksipä persut nyt rutisevat kun suksi ei luista ja osa lähti hiihtelemään omia latujaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Perussuomalaiset sai uuden johdon jäsenistön suurella ääntenenemmistöllä. Kaikissa puolueissa on tapana vaihtaa johto, kun kannatuksen romahduttaa puoleen kuten Soini teki. Harvemmin vanha puheenjohtaja hyökkää puoluettaan vastaan niin tarmokkaasti ja tekee ennen puoluekokousta tunnusteluja jos loikkaavat niin saako pitää henkilökohtaisen hillotolppansa (ulkomisterin pestin) kuten arvattavissa oli että Soinin ehdokas Sampo häviää vaalit. Vaalien jälkeen arvohöttöä keittivät Orpo, Sipilä ja jopa presidentti Niinistö. Niinistön tehokas katuminen oli sellaista pelin politiikkaa mitä ei oltu nähty pitkiin aikoihin. Presidentillä ei ole oikeutta antaa rangaistuksia hän voi vaan armahtaa. Suomessa on vallan kolmijako-oppi vielä voimassa.

Itseasiassa perussuomalaisten jäsen määrä kasvanut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Turha odottaa, että Halla-aho suitsisi koskaan aggressiivisia ihalijoitaan. Itselle niiden toiminta on ollut jo vuosia tuttua, mutta että ne hyökkäilevät myös entisiä puoluejäseniä kohtaan, on kuvaavaa kuin syvissä mudissa möyritään.

Toivotan Anne Snellmanille hyviä jatkoja Sinisten parissa.

Käyttäjän AnneSnellman kuva
Anne Snellman

Kiitos! Olin vielä perussuomalaiset puolueen jäsen, kun tuon tappouhkauksen sain.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Eli onko tästä nyt tulkittavissa siis mitä? Toivon, että uhkauksen lähettäjä saadaan kiinni ja tuomittua. Uhkailiko sinua siis siniset?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Kun kerroin tästä eräälle perussuomalaiselle .."

Itsekin tuolloin vielä perussuomalaisena sinun olisi pitänyt kirjoittaa : Kun kerroin tästä eräälle TOISELLE perussuomalaiselle..

Miksi sekaat tahallaan asioita ?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Yritätkö vihjata että joku perussuomalainen antoi tappouhkauksen sinulle, perussuomalaiset puolueen jäsenelle?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mikä on rikostutkinnan tämänhetkinen vaihe?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #77

Herättää huomiota, miten blogisti jättää tahallaan vastaamatta selvään kysymykseen. Kiitos, sehän kertoo jo paljon!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #132

Väitteitä uhkauksista on helppo esittää, kun niitä ei tarvitse todistaa.

Minut on eräs Putin-trolli maalittanut, julkaisemalla kotiosoitteeni (Google-katukuvan avittamana) netissä FSB:n agenttien tietoon.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Halla-aho ei suitsi aggressiivisia ihailijoitaan samoista syystä kuin esimerkiksi Li Anderssonkaan ei suitsi aggressiivisia ihailijoitaan. 1) Ei pysty, 2) Aggressiiviset ihailijatkin ovat ihailijoita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nimenomaan Halla-aho pystyy. Häntä seurataan hänen päivittäin tai viikoittain antamien lausuntojensa kautta. Hänen ei tarvitsisi, ei olisi tarvinnut kuin sanoa jo vuosia sitten että no esim että Ilja Janitski jota Turkkila kestitsi hommaforumissa, on iso p----a. Mutta vielä vappuna 2017 hän antoi mafiaveljellisen siunauksen Janitskille Marco de Wittin haastattelussa.
Kuka ihmettelee sinisten irtautumista. Ainoa ihmettelyn aihe on sen myöhäinen ajankohta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Paljonkin kommenttia vaativia kohtia, mutta takerrun vain tähän:
"Se, että jäin vielä puolueeseen johti siihen, että minua kytättiin."

Kun hajottajia loikkasi puolueesta, oli kuitenkin vaarana, että he yrittävät vallankaappausta. Tämä tilanne loi epäluulonilmapiiriä varmaankin. Ikävää, mutta hyvinkin mahdollista.

Sitähän minä en pysty sanomaan, paljonko sitten tämä epäluulonilmapiiri tosiasiallisesti vaikutti eroosi. Nythän jälkiviisaasti voisi joku sanoa, että "sinisiähän se oli, mitä minä aina epäilinkin".

Mitä voisi tehdä? En näe juuri muuta vaihtoehtoa, kuin lähteä siitä, että jokainen jäsenkirjan haltija on sitoutunut puolueeseen. Jos sitten mieli vaihtuu, niin toivotetaan hyvää matkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Epäluulon ilmapiiri on halla-aholaisten hengitysilmaa. Sitä kylvetään systemaattisesti koko yhteiskuntaan ja siis jopa lähipiirissä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinisten hengitysilman alkuperä on puolestaan löytynyt virka-auton peräkontista.

Pekka Iiskonmaki

#21
Sini ei näe malkaa omassaan. Vihreissä se vasta epäluulo pesii.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Perussuomalaiset puolue on muuttunut yhden asian liikkeeksi. Tämän myönsi vihdoin myös Halla-aho 15.10. kommentoidessaan Itävallan vaaleja seuraavasti: ""Yhdellä asialla" pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä.".

Nykyisen perussuomalaiset puolueen ainoana teemana on maahanmuuton vastustaminen, jonka ympärille kaikki toiminta keskittyy. Silmänlumeeksi voidaan muustakin puhua, mutta kaikkia asioita puntaroidaan tosissaan vain ja ainoastaan maahanmuuton näkökulmasta."

Tässäpä se oli kiteytetty hyvin. Asiantuntijalta. Yhä helpompi on ymmärtää miksi Sipilä ja Orpo osoittivat erinomaista riskien hallintaa. Halla-aho sai mitä halusi paitsi ei hallituspaikkoja. Hyvin leivottu ja kohonnut taikina (some-hiivalla) mutta puolet leivonnaisista eivät mahtuneet uuniin. Mutta voihan sitä näinkin tehdä poliittista historiaa. Empiiristä politiikan tutkimusta harrastaville "lotto", jossa näyttää olevan varmoja palkintoja jaossa pitkäksi aikaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hyvin leivottu ja kohonnut taikina (some-hiivalla) mutta puolet leivonnaisista eivät mahtuneet uuniin."

Halla-aho hommaporukkansa kanssa kuvittelee että suomen kansa ajattelee asioista samalla tavalla kuin he itse. Se mahtoi olla valtava shokki kun puolet kansanedustajista, ministerit ja eduskunnan puhemies eivät sitten vastanneetkaan kuvitelmaa siitä miten heidän mielestään suomalaiset ajattelee ja miten niiden kuuluu ajatella.

Koko suomen kansa, joka heidän kuvitelmissaan kannatti heitä, supistui kokouksen jälkeen puoluekokoukseen osallistuneiden enemmistöksi.

Tätä totuutta ja faktaa hommalaiset eivät sulattaneet ja siitä alkoivat sitten puheet pettureista ja hillotolppalaisista ja ankara loikkareiden haukkuminen sekä junttaus muun puolueväen kurissapitämiseksi.

En usko että persujen homma- siipi toipuu järkytyksestään koskaan. Hommalaiset hilluu aikansa, sitten puolue kuihtuu hiljaa pois. Siltä puuttuvat todelliset toimintakykyiset toimijat, jäljelle jääneet mölisijät mölisevät aikansa, sitten hiljenevät.

Miten sinisille käy, sekin on epävarmaa. Luultavasti se jatkaa takiaispuolueena, tai kuihtuu sekin pois. Ministereille ja muille hyville yksilöille lienee käyttöä muissa puolueissa tai muualla yhteiskunnassa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Koko suomen kansa, joka heidän kuvitelmissaan kannatti heitä, supistui kokouksen jälkeen ..."

... 1,3 prosenttiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö kuitenkin vajaaseen kymmeneen prosenttiin? Perussuomalaisten kannatuksen suuruiseksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

En tiedä mikä tämä 1,3% on. Onko se sinisten kannatus jossain kyselyssä?

Viimeisessä kyselyssä reilusti yli 90% ei kannattanut perussuomalaisia oppeja, eikä sinisten irtaantumista persuista ole surreet muut kuin persut.
------------

Kun miettii tätä suruprosessia, mikä nyt on kestänyt jo puoli vuotta ja kestänee pitempäänkin, niin en usko että persut surisivat sitä että heidän mielestään väärin ajattelevat lähtivät puolueersta.

Persut surevat sitä ettei väärin ajattelijoista tullutkaan oikeauskoisia persuja, kuten he olivat salaa mielessään toivoneet, kuten myös sitä että heidät hyväksyttäisiin, että muut puolueet eivät heitä torjuisi ja että heidät kelpuutettaisiin myös hallitukseen.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"No, menin kyseiseen kokoukseen. Hyvä, että meni, koska sain todistaa, miten vallankaappaus suoritettiin paikanpäällä. Ja, miten Perussuomalaiset puolue hajosi."

Miten tämä "vallankaappaus" sitten toteutettiin? Näin ulkopuoliselle jäi kuva, että jokseenkin normaaliin tapaan (ainakin silloisen puolueenne tasolla) ne äänestykset ja niitä edeltävät kampanjat vedettiin.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005252436.html
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200206...
https://www.aamulehti.fi/uutiset/toimittaja-kertoo...

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kyllähän kaiken järjen mukaan tuo "sinisten" ryhmä lähti puolustamaan omia saavutettuja asemiaan. Onnistuivatkin siinä? Vaalit lähestyvät ja esim J Niinistö jo hyvissä ajoin ennen vaaleja loikkaa kokoomukseen, Soini saanee suojatyöpaikkansa..jostain, muut ministerit sitten loikanneva, kuka mnnekkin ennen vaaleja.
Kuvio on aivan normaali suomalaisessa politiikassa. Varsinkin nykypäivin ei enää edes kannata puhua ns puolueuskollisuudesta.

Hannu Töyri

En usko blokistin tarinaa. En uskonnut myöskään tarinaan natsitervehdyksistä ja se olikin ollut vain käsiäänestys.

Perussuomalaisten jäsenmäärän kasvu on ollut tuon puoluekokouksen jälkeen lähes 25%.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ylen pääuutiskamaa joten luonnollisesti karuselliin. Puolueista, valtuustoryhmistä erotaan, erotetaan alvariinsa ja enemmän tai vähemmän värikkäissa merkeissä kunnianloukkaussyytösten jne. lentäessä. Toiminta ei rajotu perussuomalaisiin jos tämä on jollekin uutinen tosin selitykset perussuomalaisista eroamiseen, erottamiseen ovat toki lennokkaimmat kuten tästäkin blogista saamme lukea.

Niko Sillanpää

Naurettavaa, säälittävää uhriutumista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kyllähän tappouhkaukset pitää ottaa vastaan suoraselkäisesti!

(Lisäksi voi todeta, että kertoo puolueesta aika paljon, jos se pyrkii tavoitteisiinsa pääasiassa tappouhkauksien avulla.)

Niko Sillanpää

Näiden ”tappouhkauksien” uskottavuus on lähtökohtaisesti vähäinen tälläkin kertaa, totunnaiset, kotimaasta ja ulkomailta tutut uhriutumisen askelmerkit.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #116

Tunnetuin oli kaup.valtuutettu Husun (sd.): "Syö paskaa ja kuole!"

Henna Muhonen

Mielenkiinnosta kysyisin miksi erosit puolueesta vasta lokakuussa etkä samantien Halla-ahon valinnan jälkeen, kuten tekstissäsi mainitsit?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Arvopohja oli etsinnässä? Piti odottaa kunnallisvaaleissa jaetut paikat saa varmistettua sinisille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Snellmanin jäsenyys Suomen Kuntaliiton hallituksessa saatu perussuomalaisena.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö se ollut hieno peliliike? Minusta ainakin! Eihän tuo paikka halla-aholaisille kuulunut, vaan soinilaisille...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #63

Tarkoitat varmaan perussuomalaisille?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #71

Ei, Outi, en tarkoittanut. Tarkoitin halla-aholaisia. Nähdäkseni myös kirjoitin niin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #73

Kunnallisvaaleissa oli ehdokkaana perussuomalaiset puolueen jäseniä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #75

Niin oli. Soinilaisia sellaisia. Kuten hyvin tiedämme kahdesta blokista se halla-aholainen pääsi niskan päälle, siniset siirsivät kimpsunsa toisaalle. Demokratiaa ja äänestäjiään kunnioittaen eivät käytä vaaleilla saamaansa valtakirjaa sellaiseen politiikkaan, jota eivät ole olleet missään vaiheessa tukemassa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #121

Ole uskossas vahva. Minä liityin puolueeseen nimeltä perussuomalaiset. Pääsin kunnallisvaaleissa varavaltuutetuksi. Ei ole tullut mieleenikään pettää äänestäjiäni. En ole koskaan ollut soinilainen, enkä koskaan halla-aholainen. Olen perussuomalainen. Minun arvopohjani ja poliittinen kotini ei ole palanut, eikä sitä ole ryöstetty. Se, mikä kahden hallituskauden aikana ryöstettiin Soinin toimesta, oli kaikki lupaukset, joita äänestäjille annettiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #126

Vastauksestasi päätellen olet ollut halla-aholainen koko ajan. Kotiasi ryöstettiin soinilaisten toimesta. Eikö sinun pitäisi nyt iloita, että kotisi rikkojat on muualla ja saatte tehdä päätöksiänne oman mielipiteenne pohjalta?

En ymmärrä katkeruuttasi, joka tulee esiin Sinisten kirjoituksia kommentoidessasi. Siniset jatkavat heille tärkeiden asioiden hoitamista maan hallituksessa ja eduskunnassa ja te hoitelette maahanmuuttokysymyksiänne omassa porukassanne.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tyhjänpäiväinen blogi. Oman käsitykseni mukaan "taustavaikutettu" mediajulkisuuden vuoksi.

Mielestäni persujen hajaantuminen kulki suunnilleen tätä rataa:

1. Ensin Orpo ilmoitti jo talvella, ettei Kokoomus voi mennä samaan hallitukseen halla-aholaisten kanssa. (blan B)

2. Sipilä yritti ola "miedompi" ja viivytti Keskustan samaa ilmoitusta. Mutta se tuli kuitenkin.

3. Soini mietti kuumeisesti, miten pelastaa ensisijaisesti oma ministeripesti. Siinnä samalla pelastuisivat myös muiden persujen ministeripaikat. Siispä piti tutkia taustalla suunnitelman B voimassaolo ja toimintamahdollisuus. Siksi kieroilu ja yhteydenpito muihin hallituspuolueisiin kaikkine takakonttimatkustamisineen ja Sipilän U-käännöksineen. Myös Niinistö sotkeutui asiaan, vaikkei ilmeisesti tykännytkään kuviosta.

4. Neuvottelufarssi Halla-ahon kanssa hallitusohjelmasta ja jatkokuviosta, vaikka tulos oli jo etukäteen päätetty. Halla-ahohan vaati vain aiemman ohjelman noudattamista. Mutta sovittu mikä sovittu, siis ei käy.

Persut eivät ole vaihtaneet ajatteluaan viikonlopun aikana, joten Soinin piti hajottaa puolue ja keksiä uusi "arvopohja" perusteluineen. Ja siihen hän on saanut hyvää taustatukea mediassa esim. US: ssa Huuskolta ja näiltä artovihavaisilta ja sinilappalaisilta, joiden perustelemattomissa kommenteissa näkyy mielestäni kiitettävä oppimiskyky muunnella totuutta.

Nämä ovat vain omia mielipiteitäni, joten älköön näistä syytettäkö persuja, joihin en kuulu. Mutta ei se estä ajattelua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nämä ovat vain omia mielipiteitäni, joten älköön näistä syytettäkö persuja"

Näköjään osasit kuitenkin syyttää minua ja SiniLappalaista persujen hajottamisesta.

"Persut eivät ole vaihtaneet ajatteluaan viikonlopun aikana, joten Soinin piti hajottaa puolue ja keksiä uusi "arvopohja" perusteluineen. Ja siihen hän on saanut hyvää taustatukea mediassa esim. US: ssa Huuskolta ja näiltä artovihavaisilta ja sinilappalaisilta.

Haluan ilmoittaa että omalta osaltani en ole kuulunut mihinkään tällaiseen salaliittoon, enkä ole ollut sellaisesta mitenkään tietoinen, olen kuullut vain huhupuheita, kuten muutkin, sekä sellaisia että persut hajoaa, että sellaisia ettei se hajoa, vaikka atomi halkeaa.

Minä olen vain ajatellut asioita ja esittänyt mielipiteitä, enkä siis kuulu mihinkiään salaliittoon, enkä ole koskaan ollut missään yhteydessä Soiniin tai SiniLappalaiseen, mitä nyt joskus julkisesti tällä tavalla blokkaamalla ja kommentoimalla blokeja. :)

Vihjaukset muusta ovat perättömiä.

"Nämä ovat vain omia mielipiteitäni, joten älköön näistä syytettäkö persuja, joihin en kuulu. Mutta ei se estä ajattelua."

Mutta näköjään annat kyllä kovasti persuille taustatukea, mm. tällaisia perättömiä väitteitä esittämällä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Äläpä Arto siirtele maalitolppia!

"Mutta näköjään annat kyllä kovasti persuille taustatukea, mm. tällaisia perättömiä väitteitä esittämällä."

Kuten mitä?

Orpo, Sipilä ja Soini hajottivat persut, et sinä eikä tämäkään toinen olisi siihen kyenneetkään.

Kuten kirjoitin, laillanne ajattelevat antavat sintuille hyvää taustatukea mediassa. Ja sehän on luvallistakin. Minulle se kertoo kuitenkin jotain teistäkin.

Hyvää viikonloppua Artolle! :D

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiitokset niille joille ne kuuluvat! Hienoa Sini ja Arto!

Mukavaa, että kirjoittelumme ja kommentointimme siis vaikuttavat! mutta että ihan näinkin paljon...

Mutta siis, nöyrimmät kunnianosoitukseni teille ja tunnen syvää kiitollisuutta, että järjestelitte näin mainion poliittisen spektaakkelin!

Kyllä syksy olisi ilman tätä tuntunut paljon kuraisemmalta ja sateisemmalta.

Tommi O. Pälve

Olisi uskottavampaa, jos teillä sinisillä olisi itsenäisiä ajatuksia, mutta näyttää, että palaverissa yhdessä päätetty vakiohokemat. "Yhden asian liike", "arvopohja", ja muuta tuttua huttua. Vielä puuttui vaan se perinteinen, "poliittinen koti paloi."

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

"poliittinen koti paloi."

Ei se palanut ennenkuin he hyppäsivät Soinin kelkkaan. Silloin se paloi korjauskelvottomaksi.

Blogistikin tyytyköön valintansa seuraamuksiin uhriutumatta ja tyynesti.

Timo Tuovinen

Aivan jokainen puolue on Suomessa yhden asian liike, sen puolueensa liike.
Puolueohjelmat on liipalaapaa, eivätkä kerro puolueesta yhtikäs mitään.
Sit tehdään ihan mitä sattuu jos valtaan päästään.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eroaminen on ymmärrettävää. Liittyminen alunperin persuihin tai nyt sinisiin ei ole.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ymmärrystä voi ja kannattaa kehittää,

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Yhden asian liike, jonka puheenjohtaja ilmoitti noudattavan sovittua hallitusohjelmaa. En näe kovinkaan isoa muutosta poliittisessa linjassa ennen ja jälkeen puoluekokouksen.

Euroopassa ja jopa Ruotsissa on alkanut esiintyä turvapaikkapolitiikassa koventuneita linjauksia. Tämän kaltainen kehitys tulee voimistumaan tulevina vuosina aivan varmasti. Perussuomalaiset ovat olleet edelläkävijöitä tässä koko länsimaisen Euroopan olemassaoloa uhkaavassa ongelmassa.

Maahanmuutto tai ulkomaalaisuus ei ole ongelma. Uskonnollissävytteinen, hallitsematon turvapaikkashoppailu on. Euroopan kantokyky ei vain riitä. Ja tämä on universaali fakta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Euroopassa ja jopa Ruotsissa on alkanut esiintyä turvapaikkapolitiikassa koventuneita linjauksia. Tämän kaltainen kehitys tulee voimistumaan tulevina vuosina aivan varmasti."

Kun se kehitys saavuttaa Suomen, niin Perussuomalaiset ovat tehneet itsensä tarpeettomiksi. Tai voivat, kuten Vihreät, kehittää uuden asian ajaakseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sinisten puolustajat eivät halua tunnustaa ettei perussuomalaisten edustajat hallituksessa halunneet edistää omaa puolueohjelmaa eikä myöskään hallitusohjelmaa ja puolueen kannatus oli tämän vuoksi hiipunut jo pohjalukemiin. Soini on ollut hiljaa koko ministeriaikansa, ei enää sutkauksia lentele ja mies on kuin maansa myynyt.

Käyttäjän MikkoHeikkinen kuva
Mikko Heikkinen

Siniset, kahdenasian puolue. Hillotolpat ja heikompiosaisten kyykytys. Et suosta vetelään siis vain.

Timo Tuovinen

Minä uskon että jopa joku Soinilaisista äänesti puoluekokouksessa Hallaaholaias, että homma saatiin näyttämään näin selvältä.
Se etteikö puolueen hajoaminen ollut ennen puoluekokousta tiedossa, niin minäkin olin jo kuullut huhuja, vaikken koko puolueeseen koskaan ole kuulunutkaan. No olen ollut kuntavaaleissa persujen ehdokkaana, mut itse puolueeseen en ole koskaan kuulunut.
Teatteria sanon minä, ja huonoa sellaista.
Kun sit nää peräkontti episodit tullut esiin, niin onko edes järkevää mietiskellä onko se kontissa matkustaminen laillista, vaan että jos ulkoministerin avusta laskee leikillä ja huumorilla nää asiat, onko nyt oikeesti Suomikuvan 100 mukaista että ulkoministerin porukat on näin lapsellisia.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

On kummallista, että tohtorisnainen, jonka uskoisi olevan hyvinkin tietoinen, mistä kana kusee, lähtee mollaamaan perussuomalaisia, joihin oli tietoisesti liittynyt.

Tuskin Halla-aho puheenjohtajana on varsinainen syy. Nyt on vain hyvä nostaa profiiliaan, moittimalla kantapuoluettaan. Puheenjohtajuus ei voi olla syy, että kaikki, mitä vanhassa puolueessa oli hyvää, on kuitattu pahaksi.

Sininen vallankumous on tuskin tuloillaan.

Inga Tuo

Kumpikin osapuoli on varmasti tyytyväinen. Te siitä, että saitte vähän julkisuutta, Perussuomalaiset siitä, että pääsivät eroon Teistä.

Se, että tohtoritason kaupunginvaltuutettu tulee esille tällaisilla kommenteilla kertoo enemmän itse ihmisestä, kuin aatteesta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Itse asiassa -- ottamatta millään lailla kantaa entisiin ja nykyisiin perussuomalaisiin -- ihan asiapohjalta, ilman sarvia ja muita piruja, eurooppalaisten vanhojen kansallisvaltioiden sisäinen mureneminen tulevalla vuosisadalla satojen miljoonien tai mahdollisesti miljardin ei-eurooppalaisista kulttuureista tänne tunkeutuvan kansainvaeltajan alle on ehdottomasti kaiken politiikanteon vaikein haaste.

Siis kysymys ei suinkaan ole mistään sellaisesta että "yhdellä asialla pärjää hyvin" -- se on täysin käsittämätöntä puhetta -- vaan kysymys on siitä, että jokainen joka perehtyy ennusteisiin väestöräjähdyksestä ja katsoo avoimin silmin sitä miten täysin avuton Eurooppa on toistaiseksi ollut mantereelle rantautuvia kansainvaeltajia torjumaan, ymmärtää ettei mitään eväitä selviytyä tulevasta vuosisadasta ole.

Eurooppa ei tule selviytymään taloudellisesti, ei sosiaalisesti, ei sivistyksellisesti, ei terveydellisesti. Ei siis mikään "yhden asian liike", vaan koko Euroopan kohtalonkysymys.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#68 Seppo, olet kenties objektiivinen, mutta tarjoat myös rankan epätoivon tulevasta.

Yhden aatteen kannattajana, perussuomalaiset eivät pärjää, mutta saattavat olla viestintuojina massamuuton ongelmien ennaltaehkäisyssä, edelläkävijöitä!

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Voisit Mirjami hieman perustella tuota ”yhden aatteen kannatusta”? Samasta asiasta on Perussuomalaisia parjattu jo vuosikymmen ennen loikkareiden takinkääntöä.

Ei mikään ole oikeasti muuttunut. Kuntapäättäjissä ja kansanedustajissa on monialaosaajia ihan siinä missä muissakin puolueissa ja ihan samoin, kuin on ollut jo ennen loikkareita. Ei se ole niin, että puolueessa on agendana vain joko haittamaahanmuutto tai sitten kaikki muut asiat. Tuo on hyvin absurdi ajatus.

Se, että Perussuomalaiset ovat ainoana puolueena huolissaan haittamaahanmuutosta, ei automaattisesti tarkoita kyvyttömyyttä käsitellä muita asioita. Kyllä RKP on osoittautunut puhtaasti kielipuolueeksi, mutta ei se tee RKP:tä kykenemättömäksi ottaa kantaa ja tehdä päätöksiä muistakin asioista.

Jos ihmiset ajattelisivat hieman syvällisemmin, eivätkä lähtisi muun ”lauman” mukaan toistelemaan typeriä ”mantroja”, voisivat he tehdä sellaisen mullistavan löydön, että viime kädessä kaikkia puolueita voidaan kutsua yhden asian puolueiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä kun iltasella pääsin kotiin, niin olipa onni, että mikään ei täällä ole muuttunut. :)

Kun yksi jälleen viisastuu, ja jättää persuhörhöt, niin jopa alkaa ihmettely ja haukkuminen väärästä päätöksestä.

Kaikki nämä osoittavat vain sen, että päätös oli erittäin oikea, uppoavan laivan voi jättää, ennenkuin jalat kastuvat. :)

Aina saa samat vakuuttelut saa lukea, että Orpo ja Sipilä niin paljon kiusasivat pikkuista Halla-ahoa, pitäisi se nyt jo ymmärtää, että Halla-aho ei kuulu milläänlailla Suomalaisen politiikan päättäjiin, oppositio on tällä hetkellä se oikea paikka, ja se paikka tulee erittäin tutuksi tulevaisuudessakin.

Sinisten kannatuksessa ei ole hurraamista, mutta ainakin siellä voi olla pelkäämättä minkäänlaisia ''neekeriukkojuttuja'' ja oikeudenkäyntejä tyhmistä ulostuloista.

Saas nähdä koska tapahtuu se leikkauspiste persujen ja rkp:n kannatuksessa, kaukana se ei ole. :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petteri:

"Kun yksi jälleen viisastuu, ja jättää persuhörhöt, niin jopa alkaa ihmettely ja haukkuminen väärästä päätöksestä."

Olet kyllä muita parempi asioiden vääristelijä. Tyylisi perusteella suosittelisin sinulle Vihreitä. Mutta miten vain.

Mutta osoita minulle kohdat, jossa blogisti on faktisesti viisastunut ja missä kohti täällä on syytetty häntä väärästä päätöksestä.

Mitä tulee persujen vaikutusmahdollisuuksiin, ne ovat oppositiossa yhtä hyvät kuin muillakin oppositiopuolueilla. Siis mielestäsi demareilla ja Vihreillä ei ole vaikutusmahdollisuuksia. Vaalien jälkeen myös Keskusta on samassa ryhmässä. Mutta ovatko siniset?

Petri Hämäläinen

Infantiili kirjoitus. Äiti, mä menin ulos ja sit yks paha poika tuli ja näytti kieltä ja sit mulle tuli paha mieli ja sit mä menin kotiin.

Tälle tasolleko suomalainen politiikka on vajonnut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

81 persukielessä ei sitten ole sanontaa "tuli äitiä ikävä". Sellainen sanonta on yleiskielessä eikä siinä ole mitään infantiilia. Onkohan koko äiti-sanaa persukielessä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onkohan koko äiti-sanaa persukielessä?"

Se on sellainen suomalainen perus-koti-äiti, pullan toksuinen, esiliina edessä ja huivi päässä, passailee perussuomalaista miestänsä ...... joskus kait pussaileekin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Se ei siis ole Lemminkäisen äiti joka rientää haravoimaan Tuonelanjokea. Eikä sellainen josta haetaan turvaa koska turvan haku ja äitiä hädässä ajatteleminen on "infantiilia".

Petri Hämäläinen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Minusta sinä teit sitä ja halusin osoittaa sen sinulle.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #99

Surullista ettei älysi riitä tähän keskusteluun.

Esitin kirjoittajan tekstiin liittyvän kommentin. Sinä kaikkiin "persuihin" ihmisryhmänä kohdistuvan rasistisen herjauksen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #127

No sinä edustit siinä konfliktin persupuolta. Sitä juuri halusin painottaa että levität pesrsuista kuvaa missä tappouhhauksen pelkääminen on infantiilia äidin helmoihin juoksemista. Koulukiuskieltä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Suomessa näistä tappouhkauksista puhuminen on aika höpöp höpö juttuja, ei kait niitä kukaan tosissaan ota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinaat siis, että kyllä suomalaisilla on oikeus antaa tappouhkauksia mielin määrin?
(Tai ehkäpä vain perussuomalaisilla?)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Meinaat siis, että kyllä suomalaisilla on oikeus antaa tappouhkauksia mielin määrin?"

sananvapuden nimissä

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juha, mielestäni olet liian älykäs tuollaiseen kommentointiin täällä. Ei kai se kokoomukselaisuutta pönkitä, päinvastoin?

Ja blogisti kertoo olleensa vielä persu saadessaan tappouhkauksen.

Tyypillistä uhriutumista nykypolitiikkojen kielenkäytössä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #92

"Tyypillistä uhriutumista nykypolitiikkojen kielenkäytössä."

Reino. Minusta suhtaudut turhan kevyesti tappouhkauksiin.
Tappouhkaukset eivät ole miellyttäviä, ne ovat puistattavia.

Lisäksi henkilöön tai jopa perheeseen suuntautuvilla uhkauksilla ja tappouhkauksilla on varmasti vaikutusta politiikantekoon, vaikka uhatut urheasti muuta väittävät.

Näinkö meillä Suomessa politiikkaa tehdään?

Tappouhkailijat ja muut uhkailijat pitäisi ehdottomasti panna kuriin, sellainen yhteiskunnallinen vaikuttaminen pitäisi kertakaikkiaan eliminoida.

Varmasti olet itsekin samaa mieltä jos tarkemmin harkitset asiaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #94

Arto, tarkoitin yleisyydellä sanonnan yleistymistä. Tappouhkauksia kertovat saaneensa Soini ja Halla-aho, taisi harrastaa Vihreiden naispolitiikkokin ja moni virkamies so-ten puolella. Ketään ei kuitenkan ole tapettu - näistä uhkailluista?

"Tappouhkailijat ja muut uhkailijat pitäisi ehdottomasti panna kuriin..."

Missä minä olen vastustanut heidän kuriin panemistaan? Miksi yhdistät heidät persuihin?

Vai olenko ymmärtänyt väärin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

"Missä minä olen vastustanut heidän kuriin panemistaan? Miksi yhdistät heidät persuihin?

Vai olenko ymmärtänyt väärin?"

Sanoin että näytät suhtautuvan kevyesti uhkailuun.
Kuten jo sanoinkin arvelin ja uskoin sinun siitä huolimatta suhtautuvan uhkailuun kielteisesti, mikä on hyvä asia.

Kritiikkini kohdistui siis näenäiseen keveään suhtautumiseesi erittäin vakavaan yhteikunnalliseen aiheeseen. Arvelinkin sen olevan harkitsemattomuutta, mutta harkitsemattomuus on tässä tapauksessa tuomittavaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #106

Ei ole harkitsemattomuutta eikä kevyttä suhtautumista. YHtä kevyesti sinä ja blogisti näytätte suhtautuvan uhkailuun.

Kuitenkin sinulta kiitettävää kehitystä kommentoinnissasi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #92

"Ja blogisti kertoo olleensa vielä persu saadessaan tappouhkauksen."

Tuohan osoittaa vain puolueen oikeaoppisten armottomuutta vihollisiaan kohtaan.

"Tyypillistä uhriutumista nykypolitiikkojen kielenkäytössä."

Kun saa vakavasti otettavan tappouhkauksen, niin uhriutumisesta tuomitseminen kuulostaa kovin makaaberilta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #98

"Tuohan osoittaa vain puolueen oikeaoppisten armottomuutta vihollisiaan kohtaan."

Tietääkö kuikka kuka on tappouhkauksen takana? Näitä uhriutumisia on nähty varsinkin sosiaaliperäiseen maahanmuuttoon litttyen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #98

"Ja blogisti kertoo olleensa vielä persu saadessaan tappouhkauksen."

"Tuohan osoittaa vain puolueen oikeaoppisten armottomuutta vihollisiaan kohtaan."

Otappa hieman takaisin ja mieti. Persuko uhkailisi persua, joka kertoo siitä somessa vasta loikattuaan sintuihin.???????

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #104

"Otappa hieman takaisin ja mieti. Persuko uhkailisi persua, joka kertoo siitä somessa vasta loikattuaan sintuihin.???????"

Näköjään näin on tapahtunut. Kuvastaa persujen olemusta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #110

Selvitä Juha ensin tosiasiat.

Älä rakenna olettamuksille!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässä nimenomaisessa tapauksessa perussuomalaisen puolueen jäsen ( blogisti) oli saanut tappouhkauksen henkilöltä, jonka puoluekantaa ei kerrota.

Ikävä kyllä blogisti ei tarkemmin kerro tekemänsä rikosilmoituksen seuraamuksista.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Juha; Aika kivasti luet kirjoitustani miten sattuu, missään en ole mistään oikeutetusta puhunnut, vaan siitä kuinka uskottavia noi uhkaukset on. Ja ilmeisesti jostain olet saanut päähäsi, että olen Persu?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

tuplan poisto (vaikka tupla voisi puoltaa paikkaansakin ...)

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Melkoinen teurastus on odotettavissa, kun jokainen uuvatti kertoo saaneensa tappouhkauksen. Tosin tappouhkauksia kertoo saaneensa myös Toimi Kankaaniemi ja halla-aho on kertonut niistä jo vuosia sitten, kuin myös Timo Soini vielä ollessaan persu.

Toivottavasti olet tehnyt rikosilmoituksen.

Muuten sanoisin, että aika lailla copy paste-kamaa muiden uuvattien ulos tuloista. Se on varmaan tarkoituskin.

Ihan hyvä taktiikka. Näillä ulos tuloilla ei oma kannatus nouse, mutta saadaanpahan vetää ex-puoluetoverit myös pohjalle.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Anne:

" Oulun sininen kaupunginvaltuutettu. Suomen Kuntaliiton hallituksen jäsen.??????"

Millöin siellä oli kuntavaalit, joihin siniset osallistuivat puolueena? Entä Kuntaliiton vaalit?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kertoo puolueesta paljon, jos siellä on jäseniä, jotka ovat taipuvaisia ajamaan päämääriään tappamalla vastustajiaan. Lisäksi he ilmeisesti ovat puoluejohdon suojeluksessa ja hyväksynnän alaisia.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

En tiedä, voin olla väärässä, mutta someaikakaudella näitä tappouhkauksia saavat kaikki Antti Tuiskusta alkaen Maisa Torpan kautta Li Andersoniin ja Juha Sipilään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toistaiseksi viimeinen poliittinen murha tapahtui Suomessa kesällä 1930, jolloin Lapuan liikkeen iskujoukko murhasi suutari Mätön.

Lapuan liike ei tosin ollut poliittinen puolue, mutta sen taustavoimina seisoivat Kokoomus ja Maalaisliitto eli nykyiset Kansallinen Kokoomus ja Suomen Keskusta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juha, onko tuo viisasta?

Taida olla muita kuin Torvinen???

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Valtioneuvs K.A Fagerholm aikoinaan totesi jotain tämänsuuntaisesti, että "ainoastaan typerykset eivät osaa muuttaa mielipidettään" Ihmisen on aina syytä asennoitua siihen, että Ns,"kiveenhakatut" totuudet eivät sittenkään ole se ainoa totuus ja olla valmis muuttamaan mielipidettään. Mielestäni blogisti ulostulossaan kertoo varsin selväsanaisesti ne syyt miksi hän persuista halusi eroon ja on arvostettavaa, että hän näin tekee.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

"ainoastaan typerykset eivät osaa muuttaa mielipidettään"

Mitäs poliittisia mielipiteitä sintut ovat muuttaneet?

Oletkos kauankin ollut demari?

Ja arvostetaan blogistin mielipidettä. Kenen olet täällä huomannut vastustavan hänen päätöstään?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ainoastaan typerykset eivät osaa muuttaa mielipidettään"

Puolueessasi sdp:ssä tätä ei ole vielä tajuttu. Vieläkin jaksavat muistuttaa suurimmista saavutuksistaan 8 tunnin työaikaa ja palkallista lomaa työtätekeville.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En ymmärrä näitä sinisiä, jotka uskovat ja sanovat, että puolue oli "kaapattu". Eivätkö he tiedä politiikasta mitään? Puheenjohtajan vaali oli täysin demokraattinen ja jokaisella oli yksi henkilökohtainen ääni. Eikö tällainen väittämä nyt ole aika kummallista? Puolueohjelma on edelleen aivan sama, ja jos ei usko siihen (tai edes tunne sitä), tai demokratiaan, ei kannata myöskään perussuomalaisissa pysyä tai heihin liittyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Puolueohjelma on edelleen aivan sama, ja jos ei usko siihen (tai edes tunne sitä), tai demokratiaan, ei kannata myöskään perussuomalaisissa pysyä tai heihin liittyä."

Puoluejohto on se taho joka muuttaa puolueohjelmaa halujensa mukaiseksi ja jos puolueväki on puoluejohdon takana, miltä se nyt näyttää ja kun tiedetään millaiseksi puolueen nykyjohto haluaa puolueohjelmaa muokata, on aika viisasta häipyä hyvissä ajoin, ellei halua olla mukana siinä puolueen muutoksessa mikä vie puolueohjelman väärään suuntaan.

On ryhdikästä pitää omat arvonsa kun puolueen enemmistön arvot ovat muuttuneet ja puolueohjelma muuttumassa. On ryhdikästä olla menemättä puolueen enemmistön tahdon mukaisesti sinne minne virta vie.

Hatunnosto blogistille, kuten myös kaikille muille persuista loikanneille.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Artolta taas samanlaista löperöä asioiden sekoittamista. Yritä edes viisastua!

Ja katsotaan vaalien jälkeen, miten asiat kehittyvät. Onko enää Sinistä Tulevaisuutta ja montako edustajaa sillä on.

"On ryhdikästä pitää omat arvonsa kun puolueen enemmistön arvot ovat muuttuneet ja puolueohjelma muuttumassa."

Miten ne ovat muuttuneet ja muuttumassa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #118

Suomen poliittisessa historiassa on useita esimerkkejä siitä, mikä on loikkarien loppusijoituspaikka:

"Syyskuun alussa [Sukselaisen I] hallitusta puolestaan täydennettiin viidellä SDP:n skogilaisen vähemmistön niin kutsutulla ”ottopoikaministerillä”. SDP:n johto paheksui nimityksiä voimakkaasti, koska puolueen päättävät elimet oli asiassa sivuutettu. SDP vaati kyseisiä ministereitä eroamaan hallituksesta ja näiden kieltäydyttyä ilmoitti, etteivät nämä edustaneet puoluetta hallituksessa. Pääministeri Sukselainen katsoi kuitenkin hallituksensa pohjan laajenneen 66:sta 90 kansanedustajaan. Tapaus kiihdytti SDP:ssa puhjenneita sisäisiä kiistoja ja johti osaltaan puolueen hajoamiseen."
~ Wikipedia

Kepu/Maalaisliitto on ollut toisia puolueita hajoittamassa ennekin. Skogilaisia pidettiin yllä jonkun aikaa Neuvostoliiton suosiollisella taloudellisella avustuksella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #119

Skogilaisista tuli TPSL, joka oli voimissaan ainakin 70-luvun alkuun asti. Vuoden 1966 eduskuntavaaleissa TPSL sai seitsemän kansanedustajaa.

Maalaisliito hajosi itse vuonna 1959 vennamolaisten erotessa omaan puolueeseensa. Se oli alkusoitto myös nykyisille persuille ja sinisille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No loppukaneetiksi voisi sanoa, kaikki muu on parempi kuin persut, vaikka sitten jäisi kokonaan ulos politiikasta.

Pikkuhiljaa ne persut kuihtuvat myös pois, ja se on Suomelle hyvä asia.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Persujen olemassaolo tulee olemaan uhattuna siinä vaiheessa, kun muut puolueet kykenevät järkevään ja analyyttiseen ajatteluun haittamaahanmuuton suhteen, joten nykytrendin perusteella persujen ei tarvitse olla huolissaan.

Jopa Ruotsissa on herätty tähän koko Eurooppaa koskevaan todelliseen ongelmaan. Siellä jo paikalliset kokkarit vaativat EU:n ulkorajoja suljetuiksi. Suomi tulee tyypilliseen tapaansa vuosikymmenen kehitystä jäljessä, mutta tulee kuitenkin. Mikähän suurista puolueista ensimmäisenä tulee ”keksimään pyörän” uudestaan? Persuthan on tämän po. pyörän keksinyt jo vuosia sitten.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Blogisti kirjoitti:
”Perussuomalaiset puolue on muuttunut yhden asian liikkeeksi. Tämän myönsi vihdoin myös Halla-aho 15.10. kommentoidessaan Itävallan vaaleja seuraavasti: ""Yhdellä asialla" pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä.".”

Jos tuota Halla-ahon sarkastista kuittia Soinille ei kykene erottamaan reaalimaailmasta, kannattaisi ehkä pysytellä erossa koko politiikasta.

Aivan käsittämätöntä ”yhden asian puolue” -mantraa hoetaan jo entisten persujenkin joukossa, vaikka mitään muutosta ei ole todellisuudessa tapahtunut. Samaa syytöstä ovat suoltaneet muut puolueet jo vuosia ennen persujen sisäpiirin takinkääntöä.

Toimituksen poiminnat