Anne Snellman

Miksi Siniset? Pyytäjiä oli.

Tämä blogikirjoitus minun on pitänyt kirjoittaa jo monta kertaa aiemmin. Viime aikojen kyselyt uudesta puolueestani saivat minut tarttumaan vihdoin tähän aiheeseen. Eli miksi valitsin Siniset?

Syyt erolleni perussuomalaisista löytyvät tästä. Ei siitä sen enempää.

Heti tuon surullisen kuuluisan vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen valtaosa Oulun kaupunginvaltuuston puolueista pyysi minua riveihinsä. Kun aika tuli, en kuitenkaan kokenut, että nämä vanhat puolueet olisivat olleet minulle tarkoitettuja, vaan koin ja koen edelleen, että poliittinen kotini on puolueessa nimeltään Sininen Tulevaisuus eli Siniset. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tämä puolue on isänmaallinen pienen ihmisen puolue. Keskiössä on Suomen kansalaisten hyvinvointi eli arjen turvallisuus. Tähän kuuluvat hyvin toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut, laadukkaat koulutuspalvelut, kannattava yrittäjyys, hallittu maahanmuutto, uskottava maanpuolustus ja paljon muuta. Tästä löytyvät Sinisten saavutukset ja tavoitteet.

Olemme jo osoittaneet, että olemme yhteistyökykyisiä ja pystymme pelkäämättä kantamaan tuloksellista hallitusvastuuta. Tästä esimerkkinä on se, että - kuten edellä Sinisten saavutuksista pystyit lukemaan - Sinisten ansiosta on Suomeen muodostunut yli 130 000 uutta työpaikkaa ja 72%:n työllisyysaste on ylitetty.

Jos koet, että tavoitteemme vastaavat omiasi, äänestä Sinisiä. Minua voit äänestää Oulun vaalipiirissä numerolla 46. Vaaliteemani löytyvät tästä. Koko Suomen siniset ehdokkaat löydät tästä.

Siniset turvaa!

Ja jos mietit kannattaako mennä äänestämään, niin muista, että, jos et äänestä, et voi valittaa vaalien jälkeen! Eli käytä harkiten se yksi äänesi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Sinisten ansiosta on Suomeen muodostunut yli 130 000 uutta työpaikkaa ja 72%:n työllisyysaste on ylitetty."
------------
Millä logiikalla, jos saan kysyä?

Käyttäjän AnneSnellman kuva
Anne Snellman

Etlan mukaan puolet työpaikkojen lisäyksestä on politiikan ansiota.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Marraskuussa 2018 Etla arvioi "kikyn ja rakennetoimien yhteisvaikutukseksi 34 000 – 56 000 eli keskiarvoksi tiivistettynä 45 000 työpaikkaa". Ja tämä on siis Etlan arvio (perustuu käytetyn makrotalousmallin simulaatioihin), ei mikään kiveen hakattu totuus. Tai Etlan omaa ilmaisua käyttäen, "tulokset ovat väistämättä karkeita arvioita".

Tuosta kikyn osuudeksi Etla arvioi 15 000 – 25 000 työpaikkaa. Kikyn aikaan sinisiä ei ollut edes olemassa.

Sinisten osuus hallitusryhmistä on 15 prosentin luokkaa ja hallituksessa siniset ovat olleet alle puolet kaudesta. Tämän perusteella "sinisen politiikan" painoarvoa hallituksen politiikassa, niin edustajien määrän kuin ajallisen vaikutuksen osalta, voidaan perustellusti pitää vähäisenä.

Kirjoitat kuitenkin: "Sinisten ansiosta on Suomeen muodostunut yli 130 000 uutta työpaikkaa ja 72%:n työllisyysaste on ylitetty."

Olen pakotettu toistamaan kysymykseni: millä logiikalla, jos saan kysyä?

Käyttäjän AnneSnellman kuva
Anne Snellman Vastaus kommenttiin #5

Ilman Sinisiä hallitus olisi kaatunut kesällä 2017. Joten mm. tuo työllisyystavoite olisi jäänyt unelmaksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #6

Niin, olisiko todella kaatunut? Eikö ole enemmänkin niin, että ilman sinisiä silloinen hallitus olisi ollut pakotettu jatkamaan? Sinisethän luotiin tyhjästä reaktiona sille, että Soini ja kumppanit laitettiin vaihtoon perussuomalaisten johdosta.

Kovin liioiteltua, jopa valheellista, kuvaa annat sinisten ansioista. Enkä minä ole ainoa, joka tämän läpi kykenee näkemään, kun kannatuslukua katsotaan.

Käyttäjän AnneSnellman kuva
Anne Snellman Vastaus kommenttiin #7

Hallituksessa toteutetaan vaalilupauksia. Oppositiossa räksytetään. Gallupit eivät ole koskaan äänestäneet. Ja kannattaa muistaa korjauskerroin galluppien suhteen.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #8

Mitä vaalilupauksia sinisillä oli 2015 eduskuntavaaleissa?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #6

Liukkaana politiikan peli-ja pisnismiehenä luultavasti Soini näki hallituksen hädän takia syntyneen markkinaraon, keräsi halukkaat loikkarit ja teki Sipilälle ja Orpolle tarjouksen, joka ohitti RKP:n ja KD:n tarjoukset jo ennen kuin nämä olivat tarjouksiaan edes ehtineet jättääkään
Oman "intohimosalkkunsa" lisäksi loikkarit saivat pitää monta muutakin salkkua ja Soinilla ja kumppaneillakin oli ilmeisesti usko ja näky uudesta,syntyvästä ja kasvavasta puolueesta ja Suur.Visiirinä ja perusPOMONA luja usko, että suuri joukko soinilaisia peruspersuja seuraa peruspomoa ja saadaan pystyyn uusi, "keskiluokkaa" tavoitteleva, arvokonservatiivinen puolue, MUTTA toisin kävi, Soini ei synnyttänyt tykövetoa, eikä saanutkaan perässä hiihtäjiä, eikä seuraajia ja nyt sinisiä odottaa vaaleisssa "bankrotti" ja konkurssi!?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse pidän sinisiä pelkkinä demokratiapettureina jotka vaalien jälkeen häviävät marginaaliin. Sinisiä ei koskaan valittu kansan taholta vaan kansa valitsi persuja. Kun demokraattisessa puoluekokouksessa asianmukaisessa äänestyksessä oma kanta hävisi, petettiin kaverit, puolue ja äänestäjät, ja ruvettiin sinisiksi.

En tule äänestämään persuja mutta siniset ovat vaaleissa se viimeisin harkintakohde. Pidän jopa kommunisteja potentiaalisempana vaihtoehtona kuin sinisiä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Äänestäjien pettäminen olisi vielä mennyt, se on kohtuunormaalia, mutta kavereiden kusetusta en minäkään oikein hyvällä katso, oli tarkoitusperät kuinka jalot tahansa.

Edelleenkään puoluekokouksen kulusta ei ole tainnut tulla esiin mitään epäselvää tai sääntöjen vastaista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei niin, mutta yritys oli ainakin kova. Muistellessa vaikkapa kansanedustaja Tiina Elovaaran mielikuvia natsitervehdyksinä. Heh, kaikkensa "petturit" yrittivät. Lopputulos näkyy vaalien tuloksena.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Mitähän Soini mahtoi tarkoittaa tuolla sinisellä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Ja jos mietit kannattaako mennä äänestämään, niin muista, että jos et äänestä et voi valittaa vaalien jälkeen."

Täysin väärin Anne Snelman!

Kun et anna numeron vetämättä jättämisellä mandaattia kenellekään päättää puolestasi, niin sinulla on silloin oikeus valittaa mistä tahansa, kenen hyvänsä kansanedustajan päätöksistä. Et ole ulkoistanut päätösvaltaasi kenellekään.

Äänestetään nyt kuitenkin!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hyvä, että soinilaiset erosivat persuista. Nyt voi jumalaton naisasianainen huojentuneena äänestää persua, kun äärikonservatiivinen, islamismia lähellä oleva katolismi irtautui omaksi puolueeksi. Oliko Kristillinen puolue liian liberaali naispappeuden hyväksymisen takia soinin porukalle?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soinin johtamaa puoluetta en kyllä olisi koskaan voinut äänestää. Nyt on melko lähellä että entisestä inhokkipuolueesta on tullut äänestyskelpoinen. Muut vaihtoehdot eivät ole hääviä tai jopa tuskallisen huonoja ja vähiten huono vaihtoehto tässä taas pitäisi valita. Äänestämättä jättäminenkin toki olisi yksi vaihtoehto.

Blogistille oikein mitään kommentoitavaa. Mikäli on siniseksi lähtenyt, niin onhan se rajan laittamista itselle niin alas että ei voi jatkossa kuin parantaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Minä olin poliittisesti koditon lähes kymmenen vuotta kunnes löysin Piraatit. Vihreälle, joka ei kannata vihreiden politiikkaa, Piraatit on luonteva valinta, siellä järki jotenkin pelaa, vähän vihreitä ovat vielä korvien takaa monet piraatit, mutta tulevaisuuden argumenteilla ratsastavat tyylikkään korrektisti.

Päätin näissä vaaleissa äänestää kuntani naispersua, it-alan ihmistä, joka on piraattien tavoin hereillä sanavapausasioissa. Persut muuten äänestivät EU-parlamentissa tekijänoikeusdirektiivia vastaan.

Toimituksen poiminnat