*

Anne Snellman

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 38 min 25 s sitten

Pohjois-Korea uhkasi ydinsodalla – Arvio Ylellä: Jo kirurginen isku olisi humanitaarinen katastrofi

55 min 12 s ago

Pohjois-Korean YK-varalähettiläs varoittaa välittömästä ydinsodan uhasta. Lausunto liittyy kärjistyneeseen sanasotaan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välillä. Suomalaisasiantuntijat arvioivat tilannetta maanantaina Ylen Politiikkaradiossa.

Ex-avustaja epäili Leena Merta kiusaamisesta – Syytettä ei nosteta

1 tunti 9 s ago
Helsingin kihlakunnansyyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen kansanedustaja Leena Merta (ps.) koskevassa kiusaamisepäilyssä. Rikosilmoituksen oli tehnyt Meren entinen eduskunta-avustaja.   Rikosepäilyssä tutkittiin kaikkiaan neljää eri kohtaa: kunnianloukkausta, työturvallisuusrikosta, pahoinpitelyä ja vammantuottamusta. Syyttäjä kertoo, että syytettä ei nosteta, ”koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi”.  

Uniperin hyökkäys Fortumia vastaan kovenee: ”Kauppa tuhoaisi yhtiön arvon”

3 tuntia 45 min ago

Saksalaisen Uniperin talousjohtaja Christopher Delbrück hyökkää kovin sanoin Fortumin osakeostoja vastaan, kertoo Kauppalehti. Delbrück sanoo, että Uniper ei halua ryhtyä Fortumin osakeostojen maksumieheksi. Uniper on kampanjoinut julkisuudessa Fortumia vastaan.

Uniper on pitänyt Fortumia huonona omistajana. Delbrückin mukaan Uniper ei halua uhrata vahvaa tasettaan suomalaisyhtiön eteen.

Interin sarjapaikka varma, HIFK yhä syvemmällä ahdingossa

16.10.2017 23:12

Turun FC Inter pelaa ensi kaudellakin Veikkausliigassa. Sarjapaikka varmistui maanantaina 4-1 -voitolla Turussa HIFK:ta vastaan.

- Olen erittäin iloinen voitosta, varmistihan tämä seuralle paikan myös ensi kauden Veikkausliigassa, iloitsi päävalmentaja Fabrizio Piccareta seuran verkkosivuilla.

HIFK oli johtanut Pekka Sihvolan maalilla 1-0.

Koripallosekoilu jatkuu, Henrik Dettmann ei säästele sanojaan

16.10.2017 20:26

Marraskuussa alkavissa koripallon miesten MM-karsintaotteluissa osa otteluista pelataan näillä näkymin ilman Euroopan kovatasoisimman sarjan Euroliigan pelaajia. Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA ei ole päässyt sopuun ottelupäivistä Euroliigan kanssa.

Euroliigaa pelataan marraskuussa ja helmikuussa päällekkäin MM-karsintapelien kanssa. Suomi joutuisi siis tulemaan toimeen MM-karsintaotteluissa ilman Petteri Koposta ja Sasu Salinia. Moni muukin maa on joutumassa tositoimiin ilman parhaita pelaajiaan.

Suomalaistutkijoilta täystyrmäys Katalonialle: ”Suorastaan häikäilemätöntä”

16.10.2017 20:06

Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen ja historian tutkija, valtiontieteiden tohtori Jukka Tarkka tyrmäävät suorin sanoin Katalonian itsenäistymisaikeet.

Kekkonen toteaa Puheenvuoron blogissaan, että itsenäisyyden puolustajat ovat ottaneet tarkoitushakuiset historiantulkinnat apuneuvokseen tavalla, joka saa yhä ongelmallisempia muotoja.

Kiusaajiksi haukutut ay-pomot älähtivät: ”Todellisia uhreja ovat nuoret, joiden toimeentulon poliitikkojen egonnostatus vaarantaa”

16.10.2017 19:03

Kiista ay-johtajien ja saatavuusharkinnan poistamisen esittävän lakialoitteen allekirjoittajien kesken jatkuu.  Maanantaina sekä SAK:laisen Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne että Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas vastasivat kansanedustaja Anna Kontulalle (vas.), joka on lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja ja syytti perjantaina ay-pomoja teinikiukuttelusta.

Rankkaa pohdintaa perussuomalaisista - Matias Turkkila: ”Kommentti mahdollisesta lain rikkomisesta on väärä”

16.10.2017 18:25

Piraattipuolueen aktiivi ja Espoon varavaltuutettu Janne Paalijärvi ihmettelee, miksi perussuomalaiset aikoo käydä läpi kaikki Sininen tulevaisuus ry:n kannattajakortit. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vahvisti aikaisemmin maanantaina Ilta-Sanomille kannattajakorttien läpikäymisen. Halla-ahon mukaan yleinen linja on se, että toisen kannattajakortin täyttäminen on puoluetta vahingoittavaa toimintaa ja peruste puolueesta erottamiselle.

Lähde Bloombergille: Brexit-neuvottelut päättymässä katastrofiin

16.10.2017 17:21

Uutistoimisto Bloombergin haastattelema brittiläinen hallituslähde pitää Brexit-neuvotteluiden kariutumista täysin mahdollisena.

–Neuvottelijat ovat päättymässä katastrofaaliseen kariutumiseen, jos Euroopan unioni ei tällä viikolla päätä siirtymisestä neuvottelujen seuraavaan vaiheeseen. Koko Brexit-prosessi on vaarassa romahtaa, nimettömänä pysyttelevä lähde.

Asiantuntija lyttää ministerien kritiikin kaupungeille: ”Tarkoituksellista ohipuhumista”

16.10.2017 17:18
Suomen suuret kaupungit ajavat koko maan etua, kun he vaativat niin kutsuttujen kasvupalveluiden järjestämisvastuuta itselleen. Näin arvioi Kuntaliiton kaupunkitutkimuspäällikkö Kauko Aronen blogissaan.   

Keskustalaisen ulostulo puolueen tilanteesta: ”Jokaisen jäsenen on katsottava tässä nyt syvälle peiliin”

16.10.2017 16:49

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo Puheenvuoron blogissaan antavansa tukensa puolueen istuvalle puheenjohtajalle, pääministeri Juha Sipilälle. Sen sijaan hän sanoo, ettei ole varma asiasta puoluesihteeri Jouni Ovaskan osalta.

–Sinun on parannettava juoksuasi, mikäli aiot jatkokaudelle. Valta on vain lainassa. Meillä kaikilla, Kärnä kirjoittaa.

Hän kertoo samalla, ettei aio itse ehdolle puoluesihteeriksi Sotkamon puoluekokouksessa ensi kesäkuussa.

”Ideologisesti työtön” Ossi Nyman yllätti tv:ssä: ”En ole mikään työtön”

16.10.2017 16:07

Laajan työttömyyskeskustelun herättänyt Ossi Nyman, 39, tarkensi tilannettaan MTV:n Huomenta Suomessa. Ensimmäisen romaaninsa julkaissut Nyman sanoi, että hän ”ei ole mikään työtön, vaikka joutuu elämään työttömyyskorvauksella”. Nyman pitää itseään pikemminkin kirjailijana.

Sampo Terho: ”Merkittävä siirtyminen PS:stä – Uskon että lisää tulossa”

16.10.2017 15:27
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, kulttuuri- ja eurooppaministeri Sampo Terho iloitsee perussuomalaisen Pekka Sinisalon siirtymisestä sinisiin.   Sinisalo kertoi aiemmin tänään jättävänsä tehtävänsä ja luottamustoimensa perussuomalaisissa. Hän on toiminut perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtajana sekä Kirkkonummen perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtajana.  

Sipilää ”kiukuttelusta” arvostellut viesti levisi eduskunnassa – IL: ”Pitäisi keskittyä politiikkaan”

16.10.2017 14:48

Keskustan sisäiseksi tarkoitetut viestit pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän ”kiukuttelusta” levisivät kaikkiin eduskuntaryhmiin. Asiasta kertoo Iltalehti ja se vahvistetaan myös Uudelle Suomelle.

Halla-aho ja Huhtasaari iloitsevat vaalituloksesta – onnittelevat Itävallan maahanmuuttokriitikoita

16.10.2017 13:51

Perussuomalaisissa repesi riemu Itävallan vaalituloksesta. Kaksi maahanmuuttokriittistä puoluetta on saamassa yhteensä liki 60 prosentin kannatuksen parlamenttivaaleissa. Perussuomalaisten johdosta onnitellaan Itävaltaa.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että vapauspuolue FPÖ:n 26 prosentin tulos on hyvä uutinen. Tulokset eivät vielä ole lopullisia, mutta tiukan kisan jälkeen FPÖ näyttää päihittävän täpärästi sosialidemokraattisen puolueen ja nousevan toiseksi.

Espanjalta tyrmäys Katalonialle: Ei kelpaa

16.10.2017 12:49

Espanja katsoo, että Katalonian toimittama selvitys sen itsenäistymisaikeista eivät ole vakuuttavia ja riittäviä. Espanjan oikeusministeri Rafael Catalá kertoo espanjalaiselle uutistoimisto EFE:lle, että selvitys ei ole kelvollinen.

Vihreiltä vetoomus ydinasekiellosta: ”Nobel-palkinto osoittaa – Suomi historian väärällä puolella”

16.10.2017 12:29

Vihreät kansanedustajat ovat päättäneet allekirjoittaa parlamentaarikkojen yhteisen vetoomuksen ydinasekieltosopimuksen puolesta, kertoo puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Mikkosen mukaan ydinaseet ovat uhka koko ihmiskunnan turvallisuudelle. 122 maata allekirjoitti syyskuussa YK:n ydinaseet kieltävän sopimuksen.

Suomessa on pian uusi hallituspuolue – Sampo Terho korostaa erityistä teemaa

16.10.2017 11:55

Suomi saa pian uuden hallituspuolueen, kun Sininen tulevaisuus jättää tänään kannattajakorttinsa ja rekisteröityy puolueeksi, kertoo ministeri Sampo Terho blogissaan. Hänen mukaansa käytännön toimet kestävät vielä 1–2 kuukautta, kun viranomaiset käyvät asiakirjat läpi.

Uuden puolueen perustamiseksi tarvitaan 5000 kannattajakorttia, jotka ovat nyt kasassa. Sinisillä on aloittaessaan 19 kansanedustajaa ja 5 ministeriä.

Olympiakisojen kriisille jatkoa, Itävalta sanoi ei

16.10.2017 11:19

Itävallassa järjestettiin sunnuntaina parlamenttivaalien yhteydessä muitakin kansanäänestyksiä. Tirolissa äänestettiin, että haettaisiinko alueelle 2026 talviolympiakisoja. Suunnitelmana oli, että olympialaiset olisi järjestetty Innsbruckissa, Seefeldissä, Iglsissä, Kühtaissa, St. Antonissa ja Hochfilzenissä.

Kansa kertoi mielipiteensä ja torpedoi kisahaun. 53 prosenttia äänestäneistä sanoi ei.

Fortum Uniperin ”hyökkäyksestä” Ylelle: ”Poikkeuksellinen ja hämmentävä”

16.10.2017 10:55

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark kommentoi Uniper-jupakkaa Ylelle. Hänen mukaansa yrityskauppa ei tullut julkisuuteen ”taiteen sääntöjen mukaan”. Hän ihmettelee, miksi Uniper pitää Fortumia huonona omistajana.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset